Mezõgazdaság


Találatok szűkítése:

IME-PR-171 /  
 
Leírás:

 
Részletekért kattintson ide


IME-118 / eladó+  
 
Leírás:
Fél áron Eladó csodálatos panorámával rendelkező BIRTOK !!
9800 nm-es hegytetőn helyezkedik el 2+400 nm-es lakóépület, további épületek is találhatók még a telken.
További 30 hektáron ,gyep,legelő( álattartásra alkalmas ),erdő,Vadas Park
1,5 km-re lakott terület,1 km-re az ország út.Elektromos áram van.Becsült értéke 180 millió Ft. Kültelken lévő belterület.
Államilag engedélyezett vadfarm.strucc ,muflon, mangalica farmra .

Ár: 95 millió Ft  (296 875 EUR)
Részletekért kattintson ide


T-95 / eladó+  

 
Leírás:
Az eladó fejlesztési terület Bodajk és Fehérvárcsurgó közigazgatási területéhez tartozik, 145 ha és 1790 m2.Jelenleg mezőgazdasági terület .
Bodajk és Fehérvárcsurgó 15 km-re található Székesfehérvártól Ausztria irányában, a 81 sz. főút mellett, amely összeköti Székesfehérvárt Béccsel. Ugyan ez a transzfer út Ausztria és a Balaton, valamint a volt Jugoszláv köztársaságok között. A főútról a terület kitűnően látszik.
A terület 75 km-re van Budapesttől és 45 km-re a Balatontól valamint 30 km-re a Velencei tótól. Székesfehérváron utasszállító repülőtér építése van folyamatban. Bodajk város a Vértes hegység lábánál fekszik, lakóinak száma 4100 fő. Két patak a Gaja és a Sárvíz szeli át. Központjában termálvíz tör fel, a 19. században ismert gyógyfürdő volt. (A vételre ajánlott területen is található két forrás). Kastélya a Hochburg-Lamberg kastély 1839-ben épült.

A település természeti látványosságai sok embert vonzanak. Kiváló kiránduló útvonalakat, vadászati és horgászati lehetőségeket találhatunk a Galya-völgyi Nemzeti Parkban. A város tava alkalmas fürdőzésre télen pedig sípálya üzemel.
Az eladó terület a nemzeti park határa és Bodajk városhatára között található.
A terület másik határa Fehérvárcsurgóhoz tartozik. A község 2000 lakosú. 300 hektáros tava szintén sok kirándulót vonz. Klasszicista stílusú kastélya 1844-ben épült. A Károlyi család irányításával mostanában került felújításra. Épületeiben kulturális központ, múzeum, kápolna, konferencia központ működik.
A települések a híres Móri borvidékhez tartoznak.
Az eladásra ajánlott terület két település szerkezeti tervében fejlesztési területként szerepel, golfpálya, sport- rekreációs terület, lakóövezet, üdülőövezet besorolásban. Ezekhez a funkciókhoz a terület földrajzi adottságai ideálisak. Területe teljesen körbeöleli Bodajk központját, ahonnan több úton, könnyen megközelíthető. A közművekre Bodajk határában több ponton csatlakozni lehet. A két település önkormányzata támogatja a fejlesztéseket és a beruházó igényeihez igazodva.
A terület előnyei:
- Összefüggő

- A rendezési terv már 2004-ben elfogadásra került (lakossági fórummal együtt), így már nem képezhet közéleti vitát.

- Tulajdonviszonyok tisztázottak, a terület 2000 óta van a tulajdonban.

- Nem tartozik a Natura 2000 hatálya alá.

A területre 2 project terve is elkészült1. Golfpálya, kiszolgáló létesítményekkel, lakóparkkal.
2. Lóverseny és training központ. Magyarország egyik lovas szaktekintélye készített hozzá tervrajzokat és költségszámításokat.
Ezenkívül kiegészítő tevékenységekre vannak ötleteink és árkalkulációink (pl. bobpálya stb.)
Az ára 1.5 EUR / nm Összesen 2.522.685EUR / 290 Ft/ EUROval számolva 731.578.650 Ft
145 h

Ár: 300 millió Ft  (937 500 EUR)
Részletekért kattintson ide


IME-119 / eladó+  

 
Leírás:
Eladó Vas megyében jelenleg is működő pulyka farm, integrátori szerződéssel,teljes technológiával a 8-as főút szomszédságában.Vasút a közelben.

Teljesen körbekerített.A telep állattartásra határozatlan időre szóló környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik. Új fejlesztéseinek a piaci értéke jelenleg is ténylegesen a dupláját éri!
A farm több más tevékenységre is alkalmas, kedvező közlekedési kapcsolataiból kifolyólag ipari, mezőgazdasági, rekreációs központ, nagykereskedelmi raktár bázis, logisztikai központ stb kialakítása lehetséges.Más állattartásra is alkalmas( szarvasmarha sertés–ló-nyúl-csirke), de lévén, hogy jól működő gazdaságról van szó,ezért kár lenne más állatot nevelni.
Telek: 99.000,- nm ( 9.9 Hektár ) Épületek össz. területe 9580,- nm.
Jelenleg pulykafarmként üzemel Turnusonként 39.000,- db pulyka elő,-és utónevelésre szóló engedélyekkel.

Alap adatok: 2 x2000 nm-es csarnok ( 4.8 m belmagasság) épült 2004-ben
1 x1600 nm-es csarnok (5,5 m belmagasság. épült 1974-ben
3 db épület:890 nm ,1250 nm, 1250 nm+250 nm
1 x750 nm-es trágyatároló
1x400 nm-es szalmatároló
1x 290 nm-es új építésű csarnok, gépszín
4 szobás családi ház,108 nm, épült 2013-ban
1 felújításra szoruló kastély,450 nm
80 tonnás hídmérleg
automata aggregátor
A terület az összes közművel rendelkezik :villany, víz, gáz, aggregátor stb.

Továbbá eladó még egy telephelyként nyilvántartott 45.000 nm-es terület( erdő-rét-patak-kút, villany bekötési lehetőséggel)100.000.000 Ft-ért, közvetlenül a pulyka farm mellett .

Kérem hogy bővebb információért hívjon minket.

A pulyka farm ára: 990.000.000 Ft.


Ár: 990 millió Ft  (3 093 750 EUR)
Részletekért kattintson ide


IME-2 / eladó+  

 
Leírás:
Jász-Nagykun-Szolnok megyében található,7 millió EORO , 364 h van engedély, Rengeteg pályázati pénz vehető fel rá ( folyamatosan )
A 14 tóegység és a 11 db teleltető tó összesen 396 hektár területen lett kialakítva, melynek vízügyi üzemeltetési engedélyét a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság adta ki. 1960-as években építették.
A halastavakat mesterséges töltések határolják, a tóegységek különböző méretűek, jellemzően nagy alapterületűek, de az átlagos vízmélységük csak 1,2 – 1,5m körüliek.
A tavak vízellátása a öntöző csatornákon keresztül a Tisza folyóból történik. Az éves vízfelhasználás, feltöltés – 3,5 millió köbméter átlagosan – gravitációs úton folyik ezért szivattyús átemelésre nincs szükség.
A halastórendszer összesen 412 hektár területéből jelenleg 364 hektár területe érvényes vízjogi üzemeltetési engedéllyel rendelkezik .
A Haltermelő gazdaság a Nemzeti Agrár-környezet Programhoz kapcsolódva extenzív haltermelést végez. A környezet károsítása nélkül állít elő egészséges, minőségi magyar halat.
A Cég jellemzően növényevő halakat: ponty, amur, busa, kárász, valamint a ragadozó halak közül: csuka, harcsa, süllő halfajtákat termel és értékesít.
- érvényes vízjogi üzemeltetési engedéllyel rendelkezik, melynek kapcsán összesen 364,3 hektár halastó területet (14db különböző méretű tóegységet és 11db teleltető tavat) üzemeltethet Az üzemeltetési engedélyhez a 2009. decemberében környezetvédelmi felülvizsgálatot végeztetett el.
- a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságnál rendszeres laboratóriumi vizsgálatot folytat az egészséges haltermelés biztosítása érdekében.
évek óta részt vett és részt vesz az Agrár-környezetgazdálkodási majd a Halas tavi Környezetgazdálkodási Programban, melynek keretein belül biztosítja a vízi környezet védelmét (halastavak lecsapolása a haltenyésztési technológiának megfelelően, tápanyag gazdálkodás kizárólag istállótrágyával műtrágyát nem használunk, nádgazdálkodás előírás szerint, halkihelyezés előírás szerinti mennyisége – extenzív termelés stb.)
Az elmúlt évek elvégzett munkái:
- TMK műhely tetőszigetelése
- Juh hodály (istálló) építése
- Kút felújítás
- Bekötőút kátyúzása
- Csatornák, lehalászó hely szükséges kotrása
- Műtárgyak, töltések karbantartása, javítása
- Vízfelület úszókaszás tisztítása
- Szükséges berendezések, felújítása, (2db úszókasza, csónakmotorok,etetőcsónakok, kistraktor, lehalászó és szállító eszközök, hálók, járművek, stb.)
- Építési engedélyes tervek elkészítése:
- Főépület átalakítása - Horgászturizmus
- Tórekonstrukciós terv I. II.
- Belső út
Eredményei:
A termelési feltételek javításával növekszik a vállalkozás haltermelési árbevétele, csökken a gépi bérmunka igénye.
A lehalászások és a termelés jobb tervezhetőségével javul az értékesítési pozíció.
A cég eleget tud tenni a jövőben várhatóan egyre szigorodó Agrár – Környezetvédelmi és Állatjóléti előírásoknak. (haltárolás)
A rekonstrukció végrehajtása:
A rekonstrukciós terveknek megfelelően 2011. november végére elkészült a 4,5 km hosszú feltöltő csatorna (a halastavak tavaszi feltöltését, majd a szükséges vízutánpótlást biztosító csatorna) teljes rekonstrukciója, amely tartalmazta a csatornameder kotrását, a tervezett fenékküszöb és rézsű kialakítását, a töltés újraépítését valamint a műtárgyak felújítását.
A tervezetnek megfelelően a meghatározott technológia szerint átépítésre került 11 db teleltető tó (a töltések újraépítésével, a szükséges kotrások elvégzésével, a feltöltő csatorna rekonstrukciójával együtt, valamint a feltöltő és leeresztő műtárgyak (zsilipek) felújításával és megerősítésével.
A közel egy évig tartó felújítási munkák nettó összértéke 294.998.831 Ft volt, melyet több részletben fizetett ki a KFT és 174,0 M Ft vissza nem térítendő támogatást kapott vissza a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) a határozatnak megfelelően.
A pályázatnak és a támogatási kérelemnek helyt adó határozatnak megfelelően 2010 és 2011 évben összesen 22.313.967 Ft nettó értékben vásárolt a KFT gépeket, amely után 13,2 M Ft támogatást kapott.
A teljes rekonstrukció 2011 novemberében letárásra került, a helyszíni ellenőrzés, és az adminisztrációs ellenőrzés is hiányosság, probléma nélkül megtörtént. A pénzügyi és számviteli rendezés lezárult.
Lehetőségek az elkövetkező években:
- agrár-környezetgazdálkodási támogatás jelenlegi 26eFt/ha emelkedése várhatóan 300EUR/ha szintre 2014- évtől (30 – 35 M Ft/év)
- ponty tenyésztési támogatás folytatása (2 – 3 millió Ft/év)
- jövedéki adó visszaigénylése (felhasználástól függően 80 Ft/L)
- Halászati Operatív Program új ötéves időszakában további fejlesztési lehetőségek (várható 200 M /év támogatási lehetőség)
- termelési volumen növelése (a rekonstrukció eredményeként) árbevétel növekedése (a jelenlegi 40 – 50 M Ft-nál 90 – 100 M Ft/év)
- termelés hatékonyságának növelése (gépesítés hatása, vízellátás javulása, biztonsága)
- piaci pozíciók javulása (életszínvonal emelkedés, magyar minőségi hal, egészséges életmód, export piac, igény növekedés folytatása, termelés és árbevétel növekedési lehetőségek)
- további fejlesztések hatása (intenzív haltermelés az extenzív tavi termelés mellett – további árbevételek, nyereség növekedés)
Összegezve:
A KFT az elvégzett rekonstrukció eredményeként növelni tudja a termelés mennyiségét, javítani tudja a hatékonyságot, az árbevétel nagyságát és eredményességét. Véleményem szerint a cég haltermelési árbevétele megduplázható (40 – 50 M Ft-ról 100 M Ft-ra), miközben a termelési ktg-ek szinten tarthatók, illetve a takarmányozás ktg-i arányosan emelkednek, így az éves nyereség elérheti a 30 – 40 M Ft-ot kiegészítve a támogatásokkal (+35 – 40 M Ft).
Teleltetők 11db
A Halastavak központi és kiszolgáló épületei közvetlenül a vasútállomás mellett a tórendszer a teleltető tavak és a vasútvonal között mintegy 1,5 hektár területen helyezkednek el. A terület burkolt úton közelíthető meg, a főépület és az egyéb építmények szilárd burkolaton érhetők el. A gazdasági épületek és az ahhoz kapcsolódó terület csatornázás kivételével összközműves.
Épületek, építmények:
A halastórendszer mellett elhelyezkedő, részben azt kiszolgáló építmények, épületek a következők:
iroda, lakóház
szivattyúház
garázs
raktár, műhely, üzemi épület (több funkciós)
takarmánytároló
istálló
juh istálló
karám és nyitott istálló
Lakóház iroda
Az épület láthatóan egy régebbi téglaépület átalakításának eredményeként jött létre. Az átalakítás előtt vélhetően csak a felmenő falazatokat hagyták meg.
A földszint feletti födém előre gyártott gerendából és béléselemekből készült. A lakóház belső kialakítása jó színvonalú, a burkolatok a hálókat kivéve kerámiaburkolatúak, a hálókban padlószőnyeg található.
Faszerkezetű nyílászárók vannak mind a homlokzaton mind a beltérben.
Az épület kívülről igen mutatóssá teszi a nádfedeles tetőszerkezet. A tetőtér úgy lett építészetileg kialakítva, hogy lakószobák létesítése lehetséges.
Az épület egy 35KW teljesítményű Vaillant tipusú gázkazán fűti radiátorokkal. A használati meleg vizet szintén gázellátás segítségével hőtárolós gázbojlerről oldották meg.
Elektromos energiát az épület az egész telepet ellátó önálló transzformátorról kapja. Az ivóvíz ellátás vezetékről megoldott saját fúrt kútról, a szennyvízelvezetés szikkasztóaknás rendszerbe van bekötve.
Az épület megfelelő állapotú, csak a hátsó falazat (a vizesblokkok környékén valószínűsíthetően felázott) szorul javításra.
Műhely, raktár:
Az épület több funkciót is betölt. Nagy belmagassága miatt teherautó tárolására is alkalmas. A halászati eszközök tárolását, vegyi anyag raktározását is itt oldják meg. Elkülönített helyiségben TMK műhely is itt működik.
Az épület sáralapra épített kisméretű többször téglából falazott, monolit födémszerkezetű lapos tetős építmény. Műszaki állapota közepes, a tető szigetelése 2 éve teljes körűen megtörtént.
Szivattyúház
Klinkertéglából épített lapos tetős épület benne 2db nagy teljesítményű svéd szivattyúval.
A szivattyúk működőképesek, az épület a funkciónak megfelelő feladatát ellátja.
Garázs
A garázs a lakóház mellett helyezkedik el. Téglaszerkezetű, acélrácsra szerelt hullámpala szerkezettel. Csak villany van az épületben és egy épített kemence.
Takarmánytároló
Az épület előre gyártott vasszerkezetre szerelt hullámpalatetős, kitöltő falazattal ellátott nyitott szín. Elektromos energián kívül vízellátása van amely az istállók vízellátását is biztosítja. A szín végében takarmánydarálásra kialakított nagy teljesítményű daráló szerkezet van felállítva.
Az épület megfelelő állapotban van.
Istálló
Szintén téglából épített lovak és egyéb háziállatok (sertés, baromfi, stb.) tartására alkalmas épület. Nádfedéssel ellátott teteje árulkodik igényes kialakításáról. Elektromos energiával és vízvételi lehetőséggel ellátott. Műszaki állapota megfelelő.
Juh istálló
2009-ben épített 100-150 juh és kecske befogadására alkalmas vasszerkezetre szerelt hullámpalatető falazattal ellátott épület amely elektromos energiával és vízvételi lehetőséggel rendelkezik.
Karám és nyitott istálló
Az istállóval szemközti területen található a fakerítéssel körülkerített mintegy 50x50m karám és a mellette lévő nyitott istálló.


Ár: 2261 millió Ft  (7 065 625 EUR)
Részletekért kattintson ide 
GRANDCENTER Real Estate and Property Development