Külföldi ingatlan befektetések

GC-IKB-149 PR Érdeklődöm az ingatlan iránt
Ajánlja ismerősének
Nyomtatható változat
Kapcsolat

Office
20/ 37-37-035
info@grandcenter.hu

Környezet
Megye: Bora Bora
Város: Bora Bora
Fő paraméterek
Alapterülete: 25 m2
Egyéb paraméterek
Megjegyzés
Nem aktuális !!
Eladó Új építésű Bungalók Bora Borán !!

(Ingatlan beruházás Bora Borán)

A projekt célja:
Az Éden projekt célja a Bora Borai Motu Piti Aau atollon jelenleg is működő Eden Beach Hotel megvásárlása és exkluzív magán üdülőparkká fejlesztése.
A cég mind a kivitelezéshez, mind az üzemeltetéshez szükséges személyi állománnyal rendelkezik, melynek tagjai mind magasan kvalifikált, a saját szakterületén kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkező szakember.
A társaság alapvetően olajkereskedelmi tevékenységek lebonyolítására alakult, és jelenleg az ebből a tevékenységből befolyó nyereség teszi ki bevételeinek legnagyobb százalékát. Ezen kívül még gazdasági elemző és folyamattesztelő szoftverek valamint hibakereső algoritmusok fejlesztésével, illetve ingatlan beruházásokkal - ezen belül is tematikus lakóparkok- építésével foglalkozik.

A társaság székhelye az Egyesült Arab Emirátusokban, Fujairah emírségben létrehozott Ajmani szabad kereskedelmi zónában található.

Eden Beach Hotel bemutatása:
Az Eden Beach Hotel területét Motu Piti Aau türkizkék vize veszi körül. Eden Beach két strandja (több mint 120m mindegyik), amelyek közül az egyik 180 fokos kilátást biztosít a lagúnára és az Otemanu hegyre, a másik egy korall köves strand, ahonnan meg lehet nézni ahogyan a nap a határtalan Csendes-óceán fölé emelkedik.
A kellemes időtöltést a bár és a szabadtéri édesvizű medence is szolgálja.
Eden Beach meglévő 16 bungalója kényelmes bútorokkal, mennyezeti ventilátorral, fürdőszobával, terasszal és napozóterasszal rendelkezik.
A bár és az étterem a csillagos ég alatt kínál nemzetközi és helyi fogásokat. Egyedi étrendű menük is rendelkezésre állnak. A bárban koktélok és egyéb hideg italok fogyaszthatók. A vezeték nélküli internet-hozzáférés ingyenes. Továbbá könyvtár és több nyelven beszélő személyzet is biztosított.
Az Eden Beach egy dohányzásmentes létesítmény.
A helyszínen bálna les, túrázás, kajak és vízisí kínál kellemes kikapcsolódást, a fehér homokos, privát strandon pedig kókuszpálmák alatt pihenhetnek a vendégek.
További meglévő infrastruktúra részét képezi az étterem, konyha, édesvizű medence, bár, fő épület irodákkal, személyzeti helységekkel, mosoda és technikai háttér, friss vízforrás, 100m móló, szennyvíztisztító állomás; napenergia-rendszer.
Fejlesztés, tervek:
Az Eden Beach fejlesztésének fő célkitűzése a meglévő 16 nyaralóház (bungaló) számának 123-ra bővítése. Valamint a helyben, az Eden Beach területén igénybe vehető szolgáltatások számának növelése egy központi „szolgáltató” épület építésével, melyben a SPA, valamint közösségi szolgáltatások kapnának helyet. A fejlesztés további célja a szálloda funkció átalakítása magán üdülőparkká, melyben a tulajdonosok béreltethetik (Pete&Rose Ltd.-n keresztül), vagy akár saját használatban is tarthatják az általuk megvásárolt ingatlanokat. Egy alap ingatlan területe 25m2. Igény esetén lehetőség van nagyobb alapterületű és – vagy kettőnél több személyes ingatlant is előjegyezni. Ennek pontos paraméterei a szerződéskötéskor kerülnek rögzítésre.
A fejlesztés befejezésének és az ingatlanok átadásának tervezett határideje:
2016. december 15.
Eden Beach fejlesztési területének zónánkénti felosztása:
Zónánkénti nyaralóházak száma; ár/db (alap 25m2 ház); m2 ár(kép: Zónák)
1: 10+3db; 200 000€; (8000€/m2)
2: 30db; 100 000 €; (4000€/m2)
3: 30db; 75 000 €; (3000€/m2)
4: 30db; 90 000 € (3600€/m2)
5: 20db; 150 000€; (6000€/m2)
Tulajdoni viszonyok:
A fejlesztés befejezésekkor, és az ingatlanok átadásakor a tulajdoni jogok az alábbi módon oszlanak meg:
Nyaralóház tulajdonos: az ingatlan tulajdonos tulajdon joga kizárólag az általa megvásárolt bungalóra (a telekrész kivéve), berendezési tárgyaira valamint a bungaló szerves részét képező infrastruktúrára terjed ki.
Ltd.: telek és minden egyéb ingatlan és ingóság melyre a nyaralóház tulajdonosok joga nem terjed ki.
Vásárlás saját használatra:
Amennyiben saját használat céljából történik a vásárlás, abban az esetben a nyaralóház tulajdonosnak éves fenntartási díjat kell fizetnie, mely az alábbiakat tartalmazza:
 karbantartás
 készenléti díj
 közös költség (az üdülő park üzemeltetésével kapcsolatos költségek részarányos finanszírozása)
A fenntartási díjat előre, egyben, vagy negyedéves részletekben kell fizetni.
Mértéke területarányosan kerül meghatározásra.
 25€/m2/hó

Vásárlás befektetési céllal:
Leírás:
A befektetési célú vásárlás sajátossága hogy a nyaralóház tulajdonos a tulajdonát képező ingatlant az üzemeltetőn keresztül bérbe adja, ilyen módon szert téve nyereségre.
Működés:
A bérbeadást kizárólag az üzemeltetőn keresztül történik. Ha a nyaralóház tulajdonosa saját maga szervezésében keres bérlőt, ebben az esetben is az ingatlan bérbeadásáról a bérlő és az üzemeltető között fog fennállni a bérleti jogviszony. A bérbeadás minden feltételéről az üzemeltető dönt. A nyaraló ház tulajdonosa a béreltetéskor az közte és az üzemeltető között kötött szerződésben rögzítenek minden ide vonatkozó kitételt.
Az ingatlan tulajdonosát a béreltetéskor kizárólag a béreltetésből származó bevételből származó nyereségrészre jogosult. Ebben a hasznosítási típusban az ingatlan tulajdonosa külön fenntartási díj megfizetésére nem kötelezett, mert a fenntartási díj leszámítolással levonásra kerül a tulajdonos nyereségrészéből.
Alap adatok:
A béreltetésre bevont ingatlanokat az üzemeltető a piaci körülmények figyelembe vétele mellet, saját hatáskörben meghatározott napi díjért hasznosítja, szállodai szolgáltatási tevékenység végzése keretein belül.
Az alap tervezett napi díj egy alap ingatlan (25m2) esetén átlagosan (fő és utószezon):
500-1500€ (elhelyezkedéstől függően)
Egy éves terminusban 240 foglalt nappal számolva, a teljes árbevétel ingatlanonként 120e – 360e euro. Ebből levonásra kerülnek a béreltetés és üzemeltetés költségei (részletezése szerződésben). A fennmaradó összeg képezi a nyereséget, melynek 50% része a tulajdonos nyereségrészét képezi. Ebből kerül levonásra a fenntartási díj.
Megtérülés:
Alap ingatlan típus (3. zóna) éves béreltetésének tervezett számai:
Ingatlan vételára: 75 000€
Éves fenntartási díj: 25m2 x 25€ x 12hónap = 7500€
Árbevétel: 500€ napi díj x 240 foglalt nap = 120 000€
Béreltetés és üzemeltetés költségei: Árbevétel kb.50%-a = 60 000€
Keletkező teljes nyereség: 60 000€
Az ingatlan tulajdonos nyereségrésze: 30 000€
Az ingatlan tulajdonos nettó nyereségrésze (fenntartási díj levonásával): 22 500€
A fentiekből következik, hogy egy 75 000 euro-ért vásárolt ingatlan esetében a várható éves nyereségrész 22 500 euro, amely a vásárlásra fordított összeg 30%-a. Ebből kiderül, hogy a befektetés 3,3 év után megtérül.
Kombinált hasznosítás:
Ez esetben az elszámolás az üzemeltető és a nyaralóház tulajdonos között a felhasználás módjának opciói szerint, időarányosan történik. Elszámoláskor az arányos fenntartási díj levonásra kerül, a béreltetésből származó a tulajdonosra jutó nyereségrészből. Tehát a tulajdonos számára a saját használat mindaddig nem jelent plusz költséget, ameddig a rá eső nyereség elég a saját használatból eredő fenntartási díj fedezésére. A saját részre az igénybevételt 1 hónappal a használatba vétel előtt be kell jelenteni az üzemeltetőnek, hogy a béreltetésből kivonás időben megtörténhessen.
Vásárlás folyamata:
 ajánlat megtekintése
 szerződés aláírása
 alapvételár első részletének befizetése
 2015. március: tervek megtekintése és alapvételár második részletének befizetése
 2016. december: adás-vétel, tulajdonba vétel, üzemeltetői szerződés aláírása, vételár harmadik részletének befizetése
Az alapár az egységesített alap ingatlan típusra vonatkozik attól függően, hogy a vásárlás melyik zónára vonatkozik. Az így meghatározott alapár szolgál egységesen a szerződéskötéskor a befizetések alapjául. Az alap ingatlan típus: 25 m2-es 2 személyes luxus felszereltségű nyaralóház. Ennek figyelembevételével a szerződés megkötésénél ennek az alapárnak az 50 %-át kell befizetni, mint első részletet.
A 2. részlet (25%) a tervek bemutatásakor esedékes, ekkor tudja meg a vásárló, hogy hol helyezkedik el az adott zónán belül, és pontosan hogyan néz ki terveken az általa választott ingatlan. Ha az alapingatlan területe és a kért ingatlan alapterülete között eltérés van, ekkor kell a különbözetet részletarányosan megfizetni.
A 3. részletet (25%) a fejlesztés befejezésekor és az ingatlanok átadás-átvételekor (tulajdonjog átruházással egybekötve) kell befizetni.
Vissza a listához
 

Házak | Új építésű házak | Lakások | Új építésű lakások | Telkek | Kiadó lakások | Kiadó házak | Üzletek | Irodák
GRANDCENTER Ingatlanközvetítő Kft.